#غدیر
#علامه_امینی ۶
یکی از خدمات مهم علامه امینی به علوم اسلامی، استنساخ کتابها بود. باید توجه داشت که علامه امینی در آن عصر نه چندان دور، از هیچ یک از امکانات فعلی برخوردار نبوده است. وقتی علامه امینی تالیف الغدیر را شروع کرد جهت تهیه مصادر کتاب به مسافرت رفت، در دمشق کتابخانهای به نام کتابخانه «ظاهریه» بود، علامه امینی شنیده بود در آنجا منابع ارزشمندی از اهل سنت وجود دارد. درآنجا روزی 18 ساعت کار میکرد و مطلب می نوشت.
دوست ایشان میگوید: به کتابخانه ظاهریه رفتم، دیدم علامه امینی بسیار خسته است، وقتی مرا دید گریه کرد و گفت؛ من از خدا میخواستم کسی را برای کمک بفرستد که شما آمدید.
ایشان در مدت 10 روز بیش از 1500 صفحه را با خط خود نوشت، استنساخ در آن زمان مانند الان نبود، کار بسیار مشکلی بود و دیگران برای این امور از کتابها فیلم میگرفتند، علامه بسیار خسته شده بود.
او در سفری به هند که مدتی حدود چهار ماه به طول انجامیده بود، در حدود ۲۵۰۰ صفحه به دست خود استنساخ و رونویسی کرده بود که البته این استنساخ، در کنار ملاقاتها، سخنرانیها و دیگر کارهای ایشان صورت پذیرفته است.
بدین سان، او در تهیه منابع الغدیر، از آن رو که ناگزیر بود به یک اثر مراجعات مکرر داشته باشد، کل کتاب را نسخه برداری و رونویسی میکرد و به این ترتیب، او کتابهای بسیاری را به خط خودش کتابت کرده است که این امر یکی از شاهکارهای علامه امینی در جمعآوری منابع است.
@shamimemalakut